EAHAE INTERNATIONAL


 

Licensed HorseDream Partner
Licensed 2011

Company: Säva Ledarskap AB
Name: Nina Brunstedt, Mats Brunstedt
Country: Sweden

Address:
Säva Gård
749 63 Örsundsbro


Phone: 0733-60 60 69
E-mail: info@savaridcenter.se
Website: 
www.savaledarskap.se

 


  Member 2011
  Qualified 2011


Nina Brunstedt


Mats Brunstedt

EAHAE Annual
Conference
Attendance:

  2011      2012      2014
  
  2015      2017      2018
 
 

 

Vår affärsverksamhet är ledarskapsutveckling både för den enskilda individen och för arbetslaget.

Säva Ledarskap AB
erbjuder utbildningar inom ledarskap, teambuilding och personlig utveckling.

Vårt arbetssätt är annorlunda eftersom vi arbetar tillsammans med hästar som fungerar som kraftkällor och vägvisare i den personliga utvecklingsprocessen. Utbildningen är konkret, direkt och med humor och skapar långsiktiga effekter. Ingen kunskap behövs om hästar och vi umgås med dem som medarbetare.

Nina började rida runt 8-års åldern. Egentligen ville inte hennes föräldrar det eftersom ridning var en dyr sport. Nina gav inte upp utan gick 20 km tur/retur till ridskolan och ledde knattar och fick ihop till ridbiljetter. Till slut gav hennes föräldrar med sig och hon lärde sig att rida på Lidingö ridskola. Som för många tonåringar tog andra intressen över och återseendet med hästar kom när hon fick en dotter som lyckligtvis var hästtokig, Katta Brunstedt. Nina startade ridklubben på Rastaborgs ridskola och var ordförande i tre år och byggde upp verksamheten från grunden.

Sedan gick hon vidare till Stockholms Läns Ridsportförbund och blev miljöansvarig och sedan ordförande för handikappkommittén i distriktet. Efter flera kurser och kontakter blev hon tillfrågad om hon ville bli ordförande för tävlingssektionens handikappkommitté i Svenska Ridsportförbundet och därtill lagledare för landslaget med funktionshindrade dressyrryttare. Internationella resor som lagledare kombinerades med fyra hästar hemma och ett förhandlarjobb på Utrikesdepartementet. Hon ingick också i UD:s krisgrupp i Thailand under Tsunamin och evakuerade svenskar från Beirut. Nina var med som lagledare på två Paralympics i Atén 2004 där Sverige tog två guld och Hong Kong 2008 där resan som hästskötare i flygplanet verkligen var en annorlunda upplevelse.

Den 15 juni 2007 köpte hon Säva Gård tillsammans med sin man Mats, sade upp sig från UD och flyttade från Stockholm. De lämnade sonen Krister kvar på Ekerö, men Katta flyttade med för hon skulle plugga till veterinär. Nina har lärt sig massor på kort tid om hur det är att vara egenföretagare och blivit riktigt duktig på att köra traktor. Hon tycker det är väldigt roligt att driva en ridskola, framförallt för att hon vill träffa människor och på Säva Ridcenter finns det runt 300 elever så det är fullt fart nästan hela tiden! Trots alla universitetspoäng är hon mest stolt över sin diplomering till ridinstruktör som hon tog 2009.


Säva Ridcenter ligger i utkanten av Örsundsbro, nära Uppsala och Enköping. Anläggningen nås lätt med bil eller buss på väg 55. Ridskolan har drygt 60 ha mark, tillgång till fin ridterräng och välutbildad personal med lång erfarenhet av ridskole- och klubbverksamhet.

Vårt mål är att alla ska känna sig välkomna till Säva Ridcenter! Från våra yngsta knatteryttare till eleverna i specialgrupper och de som har egen häst installad på gården (samt självklart också alla föräldrar som hälsar på!). Vi är måna om att alla elever känner att de utvecklas i sin ridning och känner sig trygga tillsammans med hästarna.
Vi vill skapa glädje och gemenskap på ridcentrat med hästens bästa i centrum.

Säva Ridcenter strävar efter att erbjuda hög kvalitet i utbildningen på lektionshäst/ponny eller egen häst. Vi har ridlektioner i grupp, sommarläger, helgkurser och privatlektioner. För mer information se fliken “Ridskolan”.

På anläggningen finns ett stort ridhus 22 x 80 m, en uteridbana på 22 x 60 m och en ovalbana. Vi har gott om ridvägar och bygger på en terrängbana. Det finns möjlighet för utomstående att hyra anläggningen för aktiviteter, kontakta ridcentrat för mer information.