EAHAE INTERNATIONAL


 

Melanie van Hoeve, Netherlands


 

Company: Van Hoeve Trainingen
Name: Melanie van Hoeve
Country: Netherlands

Address:
Leeuweriksatraat 23
2851 VK Haastrecht
Netherlands

Phone: +31 6 20023443
E-mail: info@vanhoevetrainingen.nl
Website: www.vanhoevetrainingen.nl

  


Melanie van Hoeve, equine assisted coach and trainer Motivational Interviewing

Ik werk nu, na een periode in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, alweer bijna 20 jaar als zelfstandig trainer. Ik geef veel trainingen over communicatie en gedragsverandering. Vooral aan groepen hulpverleners in de gezondheidszorg. Daarnaast werk ik samen andere zelfstandige trainer/coaches begeleid ik organisaties in cultuurverandertrajecten en teamtrainingen, met en zonder de hulp van paarden. Ik werk graag vanuit verwondering; dat is voor mij werken met een open blik en zonder oordeel. In mijn beleving is dit ook wat ik met paardencoaching doe; mensen een (oordeelloze) spiegel geven. En soms is dat heel confronterend en tegelijk altijd heilzaam, mits de client wil kijken. Ik streef naar een zo veilig mogelijk omgeving om meer van jezelf in beeld te krijgen.

Mijn energie gaat stromen van contact, oprecht contact met mezelf en met anderen. Het gaat in mijn leven en werk om dingen doen waar ik energie van krijg. Wanneer ik bij deelnemers aan trainingen en coachingsessie’s kwartjes zie vallen; als mensen plotseling zichzelf weer herinneren of hervinden, dan bloei ik op. En dat is iets wat ik nastreef in de coaching en dan specifiek in het coachen met paarden. Dat mensen weer zicht krijgen op zichzelf en dan een completer beeld dan voorheen. In mijn beleving wordt iedereen geboren met alles wat nodig is om gelukkig te leven en succesvol te zijn in je eigen leven. Het is alleen lastig om alles in je leven ook ten volle te ontwikkelen. In je eigen groei en ontwikkeling raken er wel eens aspecten op de achtergrond of uit beeld. En in mijn ervaring kan een paard wel contact maken met die aspecten en deze ook weer in beeld brengen voor de cliŽnt. Daar geef ik graag ruimte voor. Vanuit Verwondering.

Paarden

Ik werk met een aantal paarden die beschikbaar zijn op de stal waar ook mijn eigen paard staat. Al deze paarden zitten goed in hun vel en krijgen liefdevolle aandacht van hun eigenaren. En wat me elke keer weer raakt is dat elk paard er zo voor open staat om te helpen. Om die liefdevolle spiegel te bieden, waardoor mijn cliŽnten een vervolgstap in hun eigen ontwikkeling kunnen maken.

Locatie

Je bent van harte welkom bij Evie en de andere coachpaarden waar ik mee werk in Haastrecht (Zuid Holland). Deze locatie beschikt alleen over een buiten rijbaan.

Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om op locatie te komen voor een workshop of een coaching met eigen paarden. Het mooie van paarden is namelijk dat ze niet speciaal opgeleid hoeven te zijn als coachpaard. Elk paard spiegelt van nature. Het is aan mij als coach om die feedback passend te vertalen naar de situatie die voorhanden is.