Company: Miranda Paardencoaching
Name: Miranda Boland
Country: The Netherlands

Address:
Lekdijk west 16
3961 MC Wijk bij Duurstede
Netherlands

Phone: 06 125 23 222
E-mail: mail@mirandapaardencoaching.nl
Website: www.mirandapaardencoaching.nl

 

 


EAHAE Member 2011
Qualified 2011

EAHAE Annual Conference Attendance:

  2014
 

In het buitengebied van Wijk bij Duurstede - de Bosscherwaarden - geef ik trainingen met paarden aan bedrijven en particulieren, die bewust in verbinding met hun omgeving willen zijn.

Het paard is de leermeester voor het gedrag van mensen. Omdat deze edele dieren vluchtdieren zijn, zijn ze continu alert en bewust van de omgeving. De paarden reageren dan ook direct op wŠt jij doet, niet wat jij denkt dat je doet.

Een paard laat je zien wat jouw gedrag teweeg brengt bij anderen. En je leert hoe je natuurlijk leiderschap kunt toepassen.

Mijn visie op paardencoaching

De relatie van mens tot paard gaat verder dan fysieke kracht. Als leider van een paard, dat een vluchtinstinct heeft, moet je mentaal voorbereid zijn op onverwachte situaties.

Het samen op weg gaan ťn handelen in het moment creŽert de leersituatie. Van het paard krijg je direct feedback. Deze reageert op wat je doet, niet op wat je denkt dat je doet. Dit scherpt je bewustzijn op het alert zijn in het moment, strategie kiezen en beproeven wat voor jou wel of niet werkt.

Mijn achtergrond

Mijn vakkennis van de natuur deed ik op in het tropisch regenwoud van Guyana en in de zeeŽn bij Corsica, de Wadden en de CaraÔben. Wat ik daar heb gezien aan vormen en systemen heeft mij diep geraakt. In 1992 kwam ik op mijn huidige locatie wonen en heb 1,5 hectare grasland onder mijn beheer zien veranderen in bloemrijke graslanden.

Als consultant werkte ik tien jaar voor AIDEnvironment. Ik adviseerde de rijksoverheid met publicaties over duurzame ontwikkeling en natuur-, milieu- en waterbeheer. Ik begon in 1992 met de ratificatie van het Verdrag van de Aarde, AGENDA 21 en zocht naar manieren om waarden van biodiversiteit* in visies en beleid te kwalificeren.

Ik ontdekte mijn grootste drijfveer: mensen met de natuur verbinden, in hun dagelijkse werk- en leefomgeving. Ik bracht natuur- en milieuorganisaties in Nederland in beweging met de campagne 'Nederland voor de Europese Natuur'. Ook vond ik bedrijven die verantwoording willen dragen voor de natuur in hun werkomgeving, met als motivatie dat mensen zich prettig voelen in een groene omgeving.

* Biodiversiteit = alle levensvormen in verbinding met elkaar dat zorgt voor een duurzame aarde.